torsdag 28. februar 2013

Amandaprosjektet


Olgamor har en tendens til å tenke for mye på de som ikke har det like bra som henne og vil gjerne hjelpe der det går an. Hørte om Amandaprosjektet da jeg selv hadde spedbarn og så i dag på Facebook at en klesbutikk her i Bodø, Miojo Kids, samler inn produkter til dette prosjektet, og vil derfor skrive litt om dette. 
TEPPE PÅ HÅND
Farger er viktige


Om Amandaprosjektet: Dette er et slags samarbeidsprosjekt mellom håndarbeidere (bl.a. strikkere og heklere i alle fasonger) og sykehus hvor det produseres tepper og klesplagg til de små. Det trengs hele tiden nye hjemmelagede ting, da de som får produktene, får de til odel og eie. 
Dette er altså en flott måte å bli kvitt restegarnet på!

 På nyfødtintensiver ligger det alt fra de minste premature og opp til 3 mnd., så det sykehusavdelingene trenger er sokker, votter, luer og tepper. Små kropper som er syke trenger nemlig ekstra påpass; hode, tær og hender er der vi mister mest varme. 

Farger er også viktig, sykehus er gjerne ikke så fargerike som vi håndarbeidere er :D

Teppene skal være fra omtrent størrelsen med et A3 ark. Et godt råd for mønster og størrelser på klær er å finne fram mønster på dukkeklær, og ta utgangspunkt i det. Her finner du mye fint på nettet, i bøker, hos garnforhandlere osv... Har du oppskrifter du vil dele må du gjerne legge dem igjen i kommentarfeltet under, det blir bare helt supert. Men husk å ikke dele ting det ikke er lov til å dele.1 kommentar:

Heidi-Kristin sa...

Så flott at du hjelper oss å reklamere!
For de som ønsker å bidra oppfordrer jeg til å ta kontakt med den som er ansvarlig for det sykehuset du vil levere til, det er endel forskjeller på hva avdelingen ønsker og ikke minst hvordan størrelser. Den senere tid har det vært stort behov for plagg til de litt større barna veldig mange steder.