søndag 16. desember 2012

Crispo risboller

Metersvis med risboller
I dag har vi jobbet hardt og laget risboller. Siden man har en baker og konditor i hus, er det av og til man får tips om andre måter å gjøre ting på. Så i dag smeltet vi crispo-sjokolade og hadde puffet ris i. Bare fordi vi liker crispo bedre enn kjip kokesjokolade...

Oppskrift

To svære plater Crispo
Nesten en hel pakke puffet ris


Del sjokoladen opp i mindre deler og smelt den sakte over vannbad.
Rør inn litt og litt puffet ris til du får ønsket konsistens. Legg i topper på bakepapir. Vent til det stivner.
(Kjekt å oppbevare høvelig kjølig, slik at de ikke smelter igjen i boksen.)
Pakk i boks(er) og gjem til jul :D

Så da har vi to typer pepperkaker og disse risbollene. 
Ingen som sier man trenger sju forskjellige slag, vel?

3 kommentarer:

aagkro sa...

Dette var en ny og enkel oppskrift på risboller. Denne vil jeg bruke garantert. God jul! Hilsen Bjørg i Skien.

jorunn mølleskaret sa...

Tusen takk, Bjørg!

Fikk masse skryt av de i går, de er sprø og gode, som sjokoladen. Trikset er visst bare å bruke ingredienser man liker, sier bakern i huset.

Og vi gidd ikke engang å koke pepperkakedeigen ;D

jorunn mølleskaret sa...

God jul :D