tirsdag 3. mai 2011

Con Brio i Avisa Nordland

På oppdrag fra vår dirigent sendte jeg følgende henvendelse til avisa:

Con Brio har nå funnet seg til rett i de nye og flotte lokalene i gamle ballettsalen på Universitetet hvor vi øver der hver onsdag.


Vi har et spennende program for sommeren med mange utfordringer; tekster på norsk, svensk, tysk, fransk, samisk og latin samt utrolig mange gode solister av begge kjønn.

Kom gjerne og hør på oss og skriv litt om oss. Vi som alle andre kor har plass for flere sangere, vi har et utrolig bra og inkluderende miljø og vi flirer så vi gråter rett som det er. Kanskje vi ikke er så alvorlig og streite som vi oppfattes? Det er iallefall utrolig mye morsomt på gang i koret i år og i årene fremover! 
-
 
Og de kom! Hurra! Under følger teksten og bildene fra artikkelen i avisa på lørdag. Billedteksten er min, resten er journalistens.
 
Enjoy :D
 


Arti på oppvarminga! Foto: Ole Marius Rørstad AN
 

Vi banker gjerne hverandre litt. En del av oppvarmingen det også. Foto: Ole Marius Rørstad AN
 På plass i nye lokaler
Con Brio har funnet seg godt til rette i ballettsalen på universitetet. Nå har gjengen tatt i bruk kreative metoder for å rekruttere flere medlemmer.

Ole Marius Rørstad 90 40 05 54 omr@an.no

Bodø: Sammen med dirigent Anna Jelstad ønsker styreleder for Con Brio, Nils Misvær, å få enda flere interessert i koret.

Nylig flyttet de inn i sitt helt private øvingslokale på Universitetet i Nordland

– Det er fjerde gangen vi øver her i ballettsalen. Tidligere var vi på Krematoriet og det var greit der. Men her kan vi være mer fleksible, forteller Misvær før dirigenten istemmer:

– Lokalene er veldig fine her, og det er samtidig nok av utfordringer med akustikken, sier Jelstad.

Litt av tanken er da også å kunne være mer synlig for studentene.

– Vi har ingen aldersgrense. Alle fra videregående og oppover er velkommen. Vi er en herlig gjeng som har det gøy sammen, forteller hun.


Kontaktannonse

Men koret har enda flere måter å få opp interessen for sang. Også noen litt utradisjonelle.

– Anna satte faktisk inn en litt personlig kontaktannonse i avisa der hun søkte etter mannlige sangere. Det måtte selvsagt klareres med mannen hennes på hjemmebane først, smiler Misvær.

Og kontaktannonsen fungerte skal vi tro hovedpersonen selv.

– Ja, det var vellykket. Det er litt vanskeligere å rekruttere mannlige sangere, men vi fikk god respons, forklarer Jelstad som er dirigent for et kor som teller 26 medlemmer.


Kjent dirigent

Interessen for kor er i høyeste grad økende. I kjølvannet av TV2s korslaget har det dukket opp en lokal variant, kKorkampen - i regi av Mons Petter-festivalen i Sulitjelma. Derfor ønsker Misvær å smi mens jernet er varmt.

– Selv om vi har en lang og stolt historie er vi glade amatører her, så terskelen er ikke høy for at interesserte kan melde seg på. For våren har vi et spennende program, forklarer sjefen for koret som ble stiftet i 1964 og altså fyller 47 år i år.

Blant annet kommer den kjente musikeren og kordirigenten Carl Høgset til Bodø for å holde seminar for Con Brio om to uker.

– Han holder toppnivå, og dette er noe vi gleder oss stort til. Besøket kommer til å bli svært lærerikt for oss, sier Misvær.


Høy aktivitet

Videre blir det flere opptredener fra koret som var travelt opptatt med å holde konserter i fjor.

– Vi gjorde mye i 2010, og holdt høy aktivitet med seks konserter. Frem mot sommerferien blir det mye som skjer, sier Nils Misvær.

Også dirigent Jelstad, som har vært med siden januar 2008, gleder seg stort til tiden framover.

– Jeg har fire barn og mann hjemme, og bruker å si at koret er min andre familie. Vi er kanskje ikke så alvorlige som vi oppfattes, og koser oss sammen på øving, sier hun.

Og for dem som måtte være interesserte følger en klar oppfordring fra gjengen:

– Korøvelsene våre er åpne, så hvem som helst kan komme og se om dette er noe for dem, avslutter den muntre gjengen før de setter i gang med oppvarmingsøvelsene.Vi øver i den gamle Ballettsalen (Samfunnet) på Universitetet i Bodø hver onsdag 19-22. Kom gjerne og hør på eller hiv deg med. Foto: Ole Marius Rørstad AN
 
Kjøp billetter til konsertene her.

1 kommentar:

Olgamors finurlige verden sa...

Og i helga har vi seminar med Carl Høgset. Kom kom!

Mer info om ham:
http://carlhogset.no/
http://no.wikipedia.org/wiki/Carl_H%C3%B8gset
http://www.snl.no/.nbl_biografi/Carl_H%C3%B8gset/utdypning