mandag 13. juni 2011

Siste anmeldelse av Con Brio i An

Con Brio Konserten Words!


Les hva Avisa Nordland skriver fredag 10. juni 2011


Con Brio har en rekke dyktige kvinnelige solister. Maria Throndsen avsluttet konserten
med en irsk hymne, «Be thou my vision», tonsatt av Bob Chilcott. Foto: Bjørn Erik Olsen.I ordenes verden

Klikk her: Avisa Nordland- pdf


Anna Jelstad introduserte deler av programmet, dirigerte Energisk og spilte klaver på to låter.
Etter Bodø gikk turen til Gildeskål hovedkirke på torsdag. Foto: Bjørn Erik Olsen.Dyktige solister.

Vårkonserten til kammerkoret Con Brio kolliderte med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester i kulturhuset, og kun 50 hadde funnet veien til Rønvik kirke onsdag kveld.

Tema for konserten var «Words». Ord. Koret har lagt ned et stort arbeid med ord og klang, og har fått hjelp av den meritterte sangpedagogen Carl Høgset. Det kunne høres.

Konserten var delt inn i tre løselig sammensatte deler, og introdusert av dirigent Anna Jelstad, og koristene Veronica Preiss og Ole Setvik.

Publikum ble invitert med på en reise i forskjellige epoker og stiler, på kryss og tvers av landegrenser, og ikke minst på mange språk.

I den svenske folketonen «I denna ljuva sommartid» skulle ordene ta plass i klangbildet ikke bare slik vi snakker med hverandre, men også slik vi snakker til dyra. Solist, sveitsiske Michèle Gabathuler, framførte en norsk kulokk i samklang med fuglekvitter fra koret som hadde tatt plass rundt om i hele kirken. En morsom og annerledes løsning.

Repertoaret spente fra romantikken, via Grieg og til moderne musikk av blant andre den amerikanske komponist Paul Basler. Hans «Gloria» fra verket «Missa Kenya» ble framført med Henrik Torp som solist, og med Ørjan Vatneberg på perkusjon. Låten er ikke enkel å synge, med vanskelige rytme- og stemmeskift, menTorp kom i mål. «Gloria» ble også et frisk pust etter den noe sakrale bryllupshymnen av Eivind Løberg, Parkmans «Vaggvisa» og Johannes Brahms’ «Erlaube mir». Den romantiske folkekoralen var gjort om, og deler av teksten ble innledningsvis lest samtidig på samisk, dansk, engelsk, nordnorsk og tysk. Ideen var god, men stemmene kom litt bort.

Tredje og siste tok seg opp i både tempo og humør. Representert ved korets favorittkomponist Bob Chilcotts «The runner» og «Be thou my vision ». Og ikke minst med tittelsangen «Words» av Anders Edenroth. En fengende musikalaktig låt framført med fingerknipsing og masse smil. Den kunne ha vært en del av repertoaret til Manhattan Transfer, og vi hadde gjerne hørt mer av denne type musikk i Con Brios vårkonsert.

Avisa Nordland: Torgeir Grubstad

Ingen kommentarer: