lørdag 1. juni 2013

Gluten- og melkefri gulrotkake med ostekrem og sommerfugler

Mmm. Nydelig god. Kan spises av de som tåler gluten og melk også

Gulrotkake er det beste jeg vet, kakemessig, og når en selv har laktoseintoleranse 
og helgas konfirmants mor er glutenintolerant er utfordringen klar 
- kan en lage verdens beste kake uten gluten og melk? Ja, det kan man! 

Det var desverre ikke akkurat denne kaka - "noen" hadde glemt å ha olje i røra så kakebunnen ble litt "kort", så kaka ble ikke verdens beste. Men likevel søt og god. Bare ikke så fet som den burde være :D

Og - kaka kan spises av de som tåler gluten og melk også. Den er testet på Vokalensemble AjVe!

Oppskriften under er basert på to ulike oppskrifter, hvorav denne (med gluten og melk) er prøvd 
og denne er hentet fra eksperter på området. Kombinert blir oppskriften som følger:

BUNN:
4 egg
3 1/2 dl sukker
1/2 knivsodd kardemomme
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ss kanel
1 ts vaniljesukker
4 dl Toro lys melblanding
4 dl revne gulrøtter
2 1/2 olje eller smeltet melkefri margarin

Stekes på 175 grader i 50-60 minutter på nederste rille

OSTEKREM:
150 g melange uten melk
250 g melis
150 g Tofutti creamy smooth original soyaost
1,5 ss vaniljesukker

Visp egg og sukker til en lett eggedosis. Bland det tørre og rør i sammen med gulrøttene.

Når kaken er helt kald blandes ingrediensene til ostekremen og bres på. Nytes i stillhet. Om du vil.


(OK, så er jeg gift med en baker og konditor som var med og bakte begge gangene kaken er blitt bakt. Uten ham er det mer usikkert hvordan kaken er blitt ;) Men jeg var med! )



Ingen kommentarer: