søndag 19. juni 2011

Con Brio på Hurtigruten - minutt for minutt

Hurtigruten - minutt for minutt er en storsatsning fra Nrk som går på Nrk2.

Info fra hjemmesiden:
Helt siden 1893 har passasjerer reist langs Norskekysten med Hurtigruten. Turen blir kalt ”Verdens vakreste sjøreise”. Nå kan alle reise med – samtidig - i verdens lengste TV-program!
Spektakulære fjorder, midnattsol og ekte norsk natur danner rammen rundt den fem og et halvt døgn lange turen fra Bergen til Kirkenes. Vi sender hele turen, direkte, minutt for minutt i 134 timer!

Hurtigruten var i dag i Bodø, og Kammerkoret Con Brio benyttet sjansen til å undeholde både på kaia og inne. Se link her.
Bilde fra stuntet på Hurtigruta
 
For de som ikke ønsker å se gjennom hele opptaket, kan en spole seg frem til følgende tidspunkt:
12.45 Brudemars (kun lyd)
12.50 Trilo (bilde av koret etterhvert)
12.55 Brudemarsj fra Jâmtland
13.07 Erlaube Mir (kun lyd)
13.10 Words (veldig dårlig lyd)

14.18 Brudemars, Mitt hjerte er ditt og Trilo.
Her er koret inne på Hurtigruten og synger tre låter.

NRK har lagt ut en link til produksjonen av filmen, bak kamera, som viser hvordan kamerafolkene jobbet om bord i hurtigruta:  Her dukker også Con Brio opp i en av filmsnuttene. Start videoen som skjuler seg bak den fjerde filmruta ovenfra ("En viktig grønn drill…Rune øker tempoet idet han oppdager at koret Con Brio synger på fjerde dekk, før han går opp på broa og forteller om kameraene.)

Korets umiddelbare erfaring med stuntet er at all PR er god PR, selv om lyd og bilde ikke var helt optimalt på filmen. Det kom mye umiddelbar positiv tilbakemelding, både fra fremmede og gamle kjente. Ingen direkte oppdrag ennå, men, vi fant ut at hvis vi begynner som et "geriljakor" og stunter inn her og der så vil folk huske på oss til slutt, når de kanskje tenker at de skulle ha hatt et kulturelt innslag i en eller annen anledning.
Fra Pondus sin verden...
 

Neste konserter:
Misvær kirke og Skjerstad kirke lørdag 10. september. Sett av datoen allerede nå - dette blir en fantastisk opplevelse!

Ingen kommentarer: