søndag 22. mai 2011

Pressemelding til aviseneCon Brio leker med ord


Con Brio utforsker ord og sangtekster denne våren. Med konserten Words får vi se og høre resultatet av korets lyriske dypdykk.

Konsertene i Rønvik kirke og Gildeskål hovedkirke 8. og 9. juni blir et produkt av at koret har arbeidet mye med ord, formidling og klang.

–Vi vil gi en varm, nær og personlig konsert inspirert av ordene. Vi uttrykker oss jo som oftest gjennom ord når vi synger, sier dirigent Anna Jelstad.


Inspirasjon utenfra

- Vi har brukt mye tid på å gå inn i sangtekstene og prøvd å finne ut hvordan vi bruker dem. Hvilke følelser vi legger i ordene når vi synger, og hvilken rolle det spiller for verket vi formidler, forklarer Jelstad.

For å få litt ekstra motivasjon i arbeidet med ord og klang, hadde Con Brio nylig besøk av den erfarne sangpedagogen Carl Høgset, en anerkjent person i Nordens kormiljø.

–Han var veldig begeistret over korets nivå, og over stemmekvalitetene. Han ønsker gjerne å komme tilbake senere for å samarbeide med oss, forteller en engasjert dirigent.


Mange uttrykk

Repertoaret spenner helt fra romantikken til moderne tid. Johs. Brahms ”Erlaube mir” og Anders Edenroths ”Words” representerer to vidt forskjellige epoker og stiler, og må formidles på helt ulike måter. Også denne gangen uttrykker koret seg på mange språk.

-Noen stykker har koret lagd egne arrangementer og versjoner på, for å få frem samspillet mellom musikken og språket, sier Jelstad.


Sosiale sangere

Con Brio avslutter dette semesteret med de to konsertene i Rønvik kirke og Gildeskål Hovedkirke.

–Vi har fått tradisjon for å ha vårkonsert i Rønvik kirke, og vi trives godt der, med klangen og ikke minst publikum. Etter konsert i Gildeskål blir det avslutning på dirigentens gård på Jelstad i Gildeskål. Det håper vi også kan bli en tradisjon, sier korets leder for den sosiale gjengen, Nils Misvær. De blir for øvrig stadig flere.

–Vi har gjort noen pr-stunt, og det kommer enda flere medlemmer til høsten. –Nå nærmer vi oss 30 stykker, forteller Nils Misvær.

Words Konsert i Rønvik Kirke 8. juni kl 19:00

Words Konsert i Gildeskål Hovedkirke 9. juni kl 19:00

Kjøp billetter her


Ingen kommentarer: