onsdag 14. november 2012

Heimert-moussaka på en heilt vanlig onsdag

På tur inn i ovnen
Oppskrift

3-4 store poteter i skiver
kjøttsaus
hvitsaus
1 krm kanel
hvit saus
1,5 dl ost

Kjøttsaus
1 pk kjøttdeig
1 løk
Olje til stekings
salt og pepper
1 boks/pk hermetiske tomater
oregano
timian
hviløk
1 laurbærblad

Stek kjøttdeigen og tilsett løk på slutten. Ha i tomat og krydder og la småkoke 15-20 min. 
Eller mer om du vil.

Hvitsaus
1 ss smør
2 ss hvetemel
3,5 dl rismelk
salt og pepper


Smelt smør og tilsett mel. Visp i melken, kok opp og la småkoke i 5-10 min. 
Krydre etter smak.


Lag kjøttsaus og hvitsaus etter oppskrift. Dekk bunnen av en ildfast form med halvparten av potetene og hell over kjøttsausen. Jevn 1/3 av den hvite sausen over og dryss på halvparten av osten.

Legg på resten av potetene, resten av hvitsausen og siste rest med ost.




Stek moussakaen midt i stekeovnen i ca 200 grader i en halvtime eller to til potetene er møre og overflaten har fått fin farge og der småputrer i formen.



Server retten varm med sprø salat til.

(Her er resten som ble igjen etter tre sultne ulver... Skulle ta bilde av formen med alt klappet og klart. Men snudde ryggen til et øyeblikk. My bad! :) 

Tydeligvis godt)

Oppskriften er delvis stjålet fra Gyldendals nye store kokebok av 1989

Ingen kommentarer: