torsdag 15. november 2012

Ovnsstekte burgere med kylling, svin og grønnsaker

I dag ble det burgere til middag. Ferdige med grønnsaker i, slik at en slipper å servere på siden - og det er enkelt å få lurt i seg selv eller barna litt grønt!

Oppskrift:

1 pk kyllingkjøttdeig
1 pk svinekjøttdeig
1 løk
1/2 purre
1 stor eller 2 små gulrøtter
2 egg
1 1/2 dl vann
Salt, pepper, hvitløk og tørkede urter etter smak. 
Jeg har brukt timian og koriander. Passe snålt og veldig godt!

Rasp gulrot og løk på den groveste siden på rivjernet. Er du av den makelige typen, som jeg, som synes rasping av løk er noe herk, hakk den heller fint og unngå hjertestopp :)

Bland alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen til det blir en jevn farse.
Form kjøttkaker og sett dem på et stekebrett.

Stekes midt i ovnen på 200-225 grader, i ca 25-30 minutter 
(avhengig av hvor store kakene er og hvordan ovnen steker)



Kjøttkakene blir saftige, man slipper steikefett, det blir lite stekeos og 
heller ingen ting å følge med ved komfyren. 
Nesten som ferie...


Jeg serverte pasta til og et utvalg sauser fra kjøleskapet. 

Hva ville du ha servert til?







2 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann!!!Må si du e flink i materien,mye godt du lager :-))Kanskje æ må låne dæ :-))Ha en fin kveld .Heidi. Rønvika:-))

Lille`s hule sa...

mmmmm så godt ut og mååååå prøves ;)
Ja du kan tru d var folk på messa, helt sinnsykt :)
Så da tar vi ei ny messe til neste år :)
Klæm