Har laget så mye god mat i det siste, da må det jo bli mange oppskrifter her. Dette var nydelig gode kyllingspyd, og oppskriftene kommer her.
Marinade/grillolje:
- Sesamolje (litt)
- Rapsolje (endel, kanskje en dl)
- Tomatpure (etpar spiseskjeer)
- Saltredusert sojaolje (en splætt)
- Hvitløk (3-4 fedd)
- Sweet chilisaus (kanskje 1-2 ss)
Del fire kyllingfileter i strimler og mariner dem i blandingen i et kvarters tid eller mer, mens du lager salsaen og slapper av. Fukt trespydene (om du bruker trespyd, hvis ikke kan de ta fyr). Tre kyllingstrimlene på, jeg har 3-4 biter på hver. Pensle med resten av blandingen.
Stek hengende på en ildfast form øverst i ovnen på grill på 225 grader i ca 20 minutter.
- 2 tomater
- 1/2 rødløk
- 2-3 fedd hvitløk
- Tørkede urter (jeg har brukt timian, basilikum og persille)
- en klype salt
- en klype pepper
Risen inneholder en halv ts gurkemeie. Lager deiligfin gulfarge. Mer eller mindre gurkemeie brukes etter hvor mye farge du vil ha.
Kok risen etter anvisning på posen/pakken.
Snuppi mente dette var den beste middagen hun hadde fått på lenge. Håper den faller i smak hos flere :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar