torsdag 6. september 2012

Kyllingspyd med salsa og gul ris


Har laget så mye god mat i det siste, da må det jo bli mange oppskrifter her. Dette var nydelig gode kyllingspyd, og oppskriftene kommer her.



Marinade/grillolje:

  • Sesamolje (litt)
  • Rapsolje (endel, kanskje en dl)
  • Tomatpure (etpar spiseskjeer)
  • Saltredusert sojaolje (en splætt)
  • Hvitløk (3-4 fedd)
  • Sweet chilisaus (kanskje 1-2 ss)

Del fire kyllingfileter i strimler og mariner dem i blandingen i et kvarters tid eller mer, mens du lager salsaen og slapper av. Fukt trespydene (om du bruker trespyd, hvis ikke kan de ta fyr). Tre kyllingstrimlene på, jeg har 3-4 biter på hver. Pensle med resten av blandingen.

Stek hengende på en ildfast form øverst i ovnen på grill på 225 grader i ca 20 minutter.




 Salsaen inneholder:

  • 2 tomater
  • 1/2 rødløk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • Tørkede urter (jeg har brukt timian, basilikum og persille)
  • en klype salt
  • en klype pepper



Risen inneholder en halv ts gurkemeie. Lager deiligfin gulfarge. Mer eller mindre gurkemeie brukes etter hvor mye farge du vil ha.

Kok risen etter anvisning på posen/pakken.


Snuppi mente dette var den beste middagen hun hadde fått på lenge. Håper den faller i smak hos flere :)

Ingen kommentarer: