mandag 18. juli 2011

Pappa treskjærer og dreier



Lovte i går bilde av noen av pappas treskjæringer, så her kommer de. I tillegg kommer flere skåler som jeg har fått eller "tuska tel mæ" når jeg har vært hjemme på besøk. Enjoy!

Øverst er et av pappas første verk, klokka. Nederst er en skjærefjøl som vi brukte på navnedagen til snuppa, vi skrev på navn og dato og så fikk alle gjestene signere. I tillegg har vi limt på bilde av navnedagsjenta.
 

Skålen ble dreid i 2009 og er i surbjørk, derav de fine mønstrene og detaljene. Ø=17,5 cm, h=nært 11 cm



Dette fatet fikk jeg i 2001. Det er satt sammen av Bjørk fra Granli og Svartor fra Mysen. Veldig stolt! Ø=26 cm, h=vel 6 cm.


Denne skåla er også fra 2009. Overste Ø: ca 15,5 cm, ytterste ring er ca Ø= 17,5 cm, høyde vel 6,5 cm.



Alle ca-målene er på trass :)

søndag 17. juli 2011

Pappa treskjærer

Dreid skål i surbjørk

Dreid skal i furu

Tenkte jeg måtte blogge litt om pappa sin hobby. Kommer tilbake med bilder fra hans treskjæringer.

Pappa har gått på Hjerleid og lært treskjæring i to år, i tillegg har han tatt mange ekstrakurs, bl.a. tredreiing. Han har hatt endel oppdrag i ettertid og koser seg med hobbyen sin. Tidligere hadde han gårdsbruk, men helsa satte en stopper for det. Å drive gård kan kanskje virke idyllisk, til og med romantisk, den det er skikkelig tungt kroppsarbeid. Også.

Har du erfaring fra gård, dyr eller planter?

Flere klassikere fra Barne-TV

Her her jeg kommet over endel utstikkere fra relativt nær Barne-TV-tid. Du kan bestille dem bl.a. her, men søk ivei, de er helt sikkert å finne andre steder.

Hello Kitty

Mikkes Klubbhus

Sesam Stasjon

Svampebob Firkant

Thomastoget
Formene er lagd i Kina for Wilton, er ca 7,5 cm store og er av lakket metall. Håndvask og tørk.

Hvilket sett ønsker du deg? Jeg ønsker meg kakemonsteret ;)

Meksikanske Day of the Dead

Noen vil kanskje si at dette ikke er kult, men hvis du leser videre nedover endrer du kanskje mening?

Velación en el cementerio
Mexico feirer livet. Bilde fra dayofthedead.com.

Fra denne hjemmesiden (ganske langt ned på siden) kan en finne tips til dekorasjon i forbindelse med denne Amerikas nyeste markering. For mer info, se denne pdf-filen på engelsk.

Kort fortalt er Day of the Dead ~ Dia de los Muertos feiret i sentral- og sørlige Mexico 1. og 2. november, og en feirer og ærer sine kjære avdøde.


De tror at portene til himmelen er åpne ved midnatt 31. oktober og at åndene etter avdøde barn har muligheten til å gjenforenes med sine familier i 24 timer. 2. november kommer åndene til de voksne ned for å glede seg over festen som er lagd for dem.
I de fleste indianske landsbyene lages det vakre alter i hvert hjem. Disse er dekorert med lys, blomsterbuketter, frukt, peanøtter, tallerkner med kalkun-mole, stabler med tortillas og store Day-of-the-Dead brød kalt pan de muerto. Alteret trenger å ha masse mat, flasker med sodavann, varm kakao og vann for de sarte åndene. Leker og godteri blir lagt igjen til barnesjelene og 2. november legges det sigaretter og shotter med mezcal igjen som gave til de voksne åndene. Små dekorerte kunstsjelett og sukker-skaller, kjøpt på utendørs markeder, utgjør prikken over i'en.
Ferdig dekorerte kaker
Utstikkere til bruk ved f.eks. Day of the dead

Tre Disney Bake Shop Sett


Disney har kommet ut med 3 BakeShop Cookie Sett. Hver inneholder 8 deler; en grytevott, kjevle, bakematte og spatel som felles i hvert sett (bortsett fra farge eller mønster) og 4 utstikkere.

Mikke Mus-settet inneholder Mikke og Minnie sitt hode, Minnie sin sløyfe og en sommerfugl.

Fe-settet har to sommerfugler, en marihøne og en blomst.

Prinsessesettet har en sko, diamant, hjerte og tiara.


Settene er tilgjengelige i Disney Store og Toys R Us.


Synes de var veldig søte, og utstikkerne hadde vært supre i metall, men plast er ok også.

Søte?

Wallace and Gromit pepperkakeformer

Dagens surferunde resulterte i blandt annet disse formene. De må nok innom ønskelisten, de også! Hjemmesiden tilhører det engelske landet der ute i fjorden, og formene ser slik ut:



Link til hjemmesiden deres finner i begynnesen av denne setningen :D

Hvor stilige er ikke de?

Heklet pepperkakehus

Korr kult e ikkje det her?


Så morsomt med alle dere kreative der ute. Heklet pepperkakehus? Det er jo bare helt topp! Hvis noen har lyst il å hekle dette, er oppskriften her (på svensk).

Den svenske bloggeren Chrochetra har latt knekk og pepperkakedeig være, og rett og slett heklet seg et pepperkakehus. Med hvite kanter og heklede Non-stop på taket ser det riktig så autentisk ut, og ikke rent lite søtt!


Send meg gjerne bilde av det ferdige resultatet om du vil :D

fredag 15. juli 2011

Ny ønskeliste - pepperkakeformer

Greit å lage en ny ønskeliste, når den forrige er et år gammel. Fjorårets link-ønskeliste på pepperkakeform-fronten består for det meste av døde linker, dermed har jeg begynt på en ny "liste" som erstatter link-ønskelista. Bilde-ønskene gjelder fremdeles.


bamse kakformar
Bamse med venner og sprøytepose
Disse var nostalgiske og søte! Husker Bamse fra laaangt tilbake, snuppa har fått et tegneserieblad med dem som faktisk ennå er å få tak i her i landet. Fant formene på nettsiden her... Hadde vært sååå kult å hatt i samlinga :)

Her er flere morsomme fra samme hjemmeside...Og så finner du alle (rundt) 260 formene alfabetisert her.




Skulle noen ønske seg pepperkakeform formet som en eller annen hund, kan dere kikke her...



Se hele ønskelista HER :D

onsdag 13. juli 2011

Storshopping i Sverige


Etter en vannvittig storshopping i Lycksele hadde jeg fått svidd av 19 svenske på dette settet. Stolt over mine shoppingegenskapa? Ikke æ heller :D

Har fått meg nytt navn!

Fikk meg nytt navn i Sverige.

Kult?

søndag 3. juli 2011

Noas Ark

Etter tips fra Helen stakk jeg i går til byen og kikket etter pepperkakeformer i settet Noas Ark. Etter noen runder med kikking samt hjelp fra gutten på jobb, fant jeg denne. Den var utrolig liten, men sååå søt :)

Eska er ca 8 x 11 cm stor og figuran 3-4 cm stor.



Typisk nok, siden det er sommer og søndag og alt, fant jo 6-åingen ut at en ikke kunne sove lenger enn til halv åtte. Så, klokka ni var jeg våken nok til å ta bilde av temperaturmåleren. Etter stort sett pissvær, med noen unntak i juni, var dette veldig velkomment :) Tar gjerne mer sånt!